Επιστημονική ημερίδα της Π.Ε.ΤΕ.Τ. στα πλαίσια της έκθεσης MeatDays 2016 1/10/2016
ΠΕΤΕΤ | 5 Σεπτεμβρίου 2016
Η Πανελλήνια ΄Ενωση Τεχνολόγων Τροφίμων ανακοινώνει την οργάνωση ημερίδας με θέμα «Κρέας-γαλακτοκομικά,από την θεωρία στην πράξη» το Σάββατο 1/10/2016 ώρα 14.00-18.00 στα πλαίσια της έκθεσης MeatDays 2016, HALL 2.
Το πρόγγραμμα ομιλιών έχει ώς εξής:
14:30-14:50 | Δρ.Ευσταθία Τσάκαλη, Τεχνολόγος Τροφίμων, συνεργάτης τμ.Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι Αθήνας
Θέμα:. “Ανάπτυξη ζυμώμενων προϊόντων από ονόγάλα” |
14:50– 15:10 | Κατερίνα Ματθαιοπούλου, Υπ.Διασφάλισης Ποιότητας Ηπειρος Α.Ε.Β.Ε.
Θέμα: Πρακτικές&τεχνολογία…το ποδήλατο για την ασφάλεια και ποιότητα των τυροκομικών προϊόντων. |
15:10– 15:30 | Ιωάννης Αμβροσιάδης,Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Θέμα: «Οργανοληπτική ποιότητα του κρέατος και παράγοντες που την επηρεάζουν» |
15:30– 15:50 | Νικόλαος Σολωμάκος, Επ. Καθηγητής – Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Θέμα: “Escherichia coli Ο157:Η7. Σημασία στην ασφάλεια του κρέατος και των προϊόντων του”. |
15:50– 16:10 | Θωμάς Ζαφειριάδης, MSc Τεχν.Τροφίμων-Κτηνίατρος,Δ/ντης ESTIA LAB IKE
Θέμα: “Η εφαρμογή της επεξεργασίας υψηλής πίεσης σε κρεατοσκευάσματα και ιχθυοσκευάσματα” |
16:10-16:30 | Ιωάννης Γιαβάσης, Επ.Καθηγητής ,τμ.Τεχνολογίας Τροφίμων, T.E.I. Θεσσαλίας
Θέμα: “Σύγχρονες εξελίξεις στην παραγωγή παστεριωμένων αλλαντικών καθαρής ετικέτας, χωρίς τη χρήση συνθετικών συντηρητικών, χρωστικών και αντιοξειδωτικών ουσιών”. |